TRIUNGHIURI TRANSPARENT Cine nu-și dorește prețuri mai mici la energia electrică și servicii mai bune sau alte beneficii?

 Liberalizarea pieţei de energie electrică din România a început în primul trimestru al anului 2000 şi s-a realizat gradual, astfel încât, începând cu 1 iulie 2007, toţi consumatorii de energie electrică, indiferent de modul de utilizare a energiei electrice, tipul de consum sau cantitatea de energie electrică consumată, au posibilitatea să îşi aleagă furnizorul de energie electrică. Toți consumatorii trebuie să știe că, începând cu anul 2007, când piața de energie a devenit concurențială, au dreptul sa opteze pentru orice furnizor de energie electrică.

Teoretic, este simplu sa schimbi furnizorul: cauti in piata, ceri oferte de la mai multi furnizori si selectezi oferta cea mai avantajoasa pentru tine. Practic, procesul implica timp si rabdare si nu intotdeauna rezultatele sunt pe masura asteptarilor. Trebuie sa stiti ca, desi v-ati schimbat furnizorul, se lucreaza cu acelasi distribuitor. Totodata, reteaua de alimentare si calitatea energiei sunt aceleasi. Dar daca, in urma negocierilor obtineti un pret mai bun la energie, merita sa schimbati furnizorul.
Concurenţa ar trebui să conducă la scăderea preţului de furnizare a energiei electrice, la găsirea unor soluţii pentru ca furnizorii să fie mai eficienţi, la practicarea unor servicii mai bune faţă de client etc. Prin urmare, liberalizarea pieţei de energie electrică va aduce numeroase beneficii pentru afacerea dumneavoastră.
Pe de altă parte înţelegerea drepturilor şi responsabilităţilor tale te va ajuta să faci alegerea furnizorului potrivit. Totodată, vei înţelege care este modalitatea de relaţionare cu furnizorul, fără a opta imediat pentru schimbarea lui. Şi, nu în ultimul rând, dacă îţi cunoşti drepturile, furnizorul tău te va trata cu mai mult respect.
  • [al2fb_like_button]

 

Share This